Jeg tror at mange, mange flere vil oppdage glede ved hagedyrking dersom de lykkes. Det er derfor trist at vi har vokst opp med oppfatninger av hvordan hagene skal skjøttes. Og hvordan hager skal se ut :-). Om du tør å vike fra dette, kan det bli utrolig morsomt, frodig og duftende.

Vi har lært at all vekst fra forrige år møysommelig skal fjernes fra hagen. Deretter søker vi etter forskjellige typer dekke for å hindre ugras, det kan være bark, en tid var det populær med kakobønneskall, eller det er forskjellig typer duk. Jeg ha…

Vi har lært at all vekst fra forrige år møysommelig skal fjernes fra hagen. Deretter søker vi etter forskjellige typer dekke for å hindre ugras, det kan være bark, en tid var det populær med kakobønneskall, eller det er forskjellig typer duk. Jeg har forsøkt alt og alt er håpløse alternativer for å få en frodig og fin hage.

Heldigvis har jeg lært. Og nå nyter jeg hagen min. Ingen ting fra fjoråret blir fjernet fra hagen, det får falle ned av seg selv eller eventuelt klippet litt opp og lagt ned. Det er lov å hjelpe naturen litt. Derfor har hagen min nå fått et rikt liv…

Heldigvis har jeg lært. Og nå nyter jeg hagen min. Ingen ting fra fjoråret blir fjernet fra hagen, det får falle ned av seg selv eller eventuelt klippet litt opp og lagt ned. Det er lov å hjelpe naturen litt. Derfor har hagen min nå fått et rikt liv av mikroorganismer som gjør jobben med gjødsling, lager den tette leirjorda myk og luftig, lager gode forhold for viktige sopper i jorda som hjelper plantene til å ta opp næring. Også slipper jeg å luke ugras.

Velger du riktige planter på rett plass i tillegg, vil hagen så og si klare seg selv. Bunndekkere på bildet er flekktvetann og fenrikshjerte, to av mine favoritter.

1 Comment